Hundhalsband för vår labbe

Hundhalsband

Nyinköpt hundhalsband till vår älskade labrador

 

Nytt halsband till min älskling

Jag har skjutit på det ett tag nu och inte riktigt tagit tag i saken. Helt enkelt slagit undan det och gått vidare till annat som känns viktigare. Men nu är det gjort. Jag har beställt ett nytt svart och snyggt hundhalsband till min älskade labrador. Vet faktiskt inte varför jag dragit ut på tiden då den gamla halsbandet verkligen gjort sitt och tjänat oss bra under många och långa hundpromenader, i regn och solsken, året runt.

Det blir väl så ibland, man fastnar i sina gamla spår och jobbet, barnen med läxor och aktivitet tar sin tid av dygnet och man tänker att imorgon så ska det blir av. Och så går det en vecka till och helt plötsligt så har det gått en månad och vår blir till sommar. Jag, ni känner säkert igen er och kan förstå vad jag menar.

Värt att tänka på när du ska köpa nytt halsband till din hund

Varför ska man tänka på när man köper ett hundhalsband?

  • Ett halsband tillverkat av läder har lång livslängd men kräver underhåll.
  • Om du väljer ett i syntetmaterial så var noga med att det är ventilerat närmast halsen på din hund.
  • Köp ett lite bredare halsband om du kan. Skönare och skonsammare för din hund.

Ett bra hundhalsband får kosta lite

Oavsett ditt val av när det kommer till halsband för din hund är det viktigt att köpa ett hundhalsband som inte sitter åt, stryper, nyper eller är obehagligt för hunden. Och med anledning av detta så rekommenderar jag verkligen att du väljer en något bredare modell vilket är skonsamt om hunden drar hårt i kopplet. Snåla inte utan köp ett ordentligt och du och din hund kommer att få glädje av halsbandet för många år framåt.

En kruxet är att nu med det nya halsbandet så inser jag att hundkopplet ser lite slitet och tråkigt ut och inser att jag skulle behöva köpa ett nytt. Nu är det dags att köra lillkillen till fotbollsträning så jag får kolla runt på nätet när jag kommit hem, om jag hinner innan det är dags att laga kvällsmat. Annars får det blir imorgon, eller i övermorgon. Den som lever får se.